ΣΦΗΚΕΣ

Οι εργάτριες σε αυτά τα δύο είδη του γένους Vespula μοιάζουν αρκετά και ο διαχωρισμός τους δεν είναι απαραίτητος αναφορικά με την καταπολέμηση. Υπάρχουν και άλλα 2 είδη σφηκών που μπορεί να προκαλέσουν όχληση σε οικιακό ή βιομηχανικό παραβάλλον όπως οι Σκούρκοι, τα Σερσέκια ή Σερσένια του γένους Vespa.

  • H Ανατολίτικη σφήκα (Vespa-orientalis)
  • Η Ευρωπαϊκή σφήκα (Vespa-crabro)

Οι σφήκες μπορεί να δημιουργήσουν έντονη όχληση στον άνθρωπο επιφέροντας τσιμπήματα με το κεντρί τους. Αν παρατηρήσετε δραστηριότητα σφηκών σε σμήνος να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί το τσίμπημα της σφήκας συνοδεύεται με έκκριση δηλητηρίου που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία και αλλεργική αντίδραση

Απεντόμωση για σφήκες

Η απεντόμωση για σφήκες ή καλύτερα ο έλεγχος του πληθυσμού των σφηκών γίνεται με πολλές μεθόδους. Πριν από την επιλογή της μεθόδου καταπολέμησης ή το συνδυασμό τους, θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιθεώρηση του χώρου του πελάτη. Η επιθεώρηση έχει σκοπό τον εντοπισμό των φωλιών των σφηκών. Στην περίπτωση ενός οικιακού χώρου ο εντοπισμός της φωλιάς συνήθως είναι εύκολη υπόθεση. Στην περίπτωση όμως ενός βιομηχανικού κτηρίου ή μιας μεγάλης αποθήκης η επιθεώρηση είναι δύσκολη και απαιτεί σημαντική εμπειρία για το εντοπισμό του 100% των φωλιών.

eidikes10

Καλέστε μας στο 222 33 333 33

Recent Posts
Καλέστε μας 2310476037

Έχουμε τις απαντήσεις....!

eidikes9eidikes12