ΜΥΓΕΣ

Οι μύγες στην Ελλάδα δημιουργούν όχληση με την παρουσία τους κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η απεντόμωση για την καταπολέμησή τους θεωρείται επιβεβλημένη ιδιαίτερα σε χώρους υγειονομικής σημασίας (εστιατόρια, εργοστάσια παραγωγής τροφίμων κλπ.) για την ασφάλεια των τροφίμων. Οι μύγες είναι από τα πιο διαδεδομένα έντομα στο σπίτι και μεταφέρουν με το σώμα τους παθογόνα μικρόβια. Έχει βρεθεί από μελέτες πως οι μύγες είναι υπεύθυνες για την μόλυνση των τροφίμων με παθογόνους παράγοντες και τη μεταφορά σοβαρών ασθενειών για τον άνθρωπο όπως ο τύφος, η χολέρα, η σαλμονέλα, η σιγκέλωση κλπ.

Οι μύγες μπορούν να βρεθούν και εσωτερικά και εξωτερικά κατά τη διάρκεια των ζεστών εποχών του χρόνου. Θεωρούνται πως είναι ένα είδος βρώμικης μύγας, γιατί γενικά προσελκύονται σε περιοχές που αποσυντίθεται οργανική ύλη, νεκρά ζώα ή υπάρχουν περιττώματα από ζώα. Οι οικιακές μύγες μπορούν να πετάξουν σε οποιαδήποτε κοντινή περιοχή που υπάρχουν οι κατάλληλες ευνοϊκές συνθήκες για την αναπαραγωγή και την ανάπτυξή τους. Συνθήκες όπως, μία φάρμα, ένα σκοτωμένο ζώο στο δρόμο, κάδοι απορριμμάτων, σωροί κομποστοποίησης ή άλλες περιοχές που υπάρχει αποσυνθεμένη οργανική ύλη. Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε μέθοδο καταπολέμησης για την οικιακή μύγα θα πρέπει να κάνουμε επιθεώρηση του χώρου.

eidikes4

Όταν κάνουμε επιθεώρηση για παρουσία μυγών μέσα στο σπίτι αλλά και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να ψάχνουμε για ενήλικες οικιακές μύγες και ανώριμες προνύμφες, σκουλήκια δηλαδή.

Η σωστή καταπολέμηση της οικιακής μύγας ξεκινά με την δημιουργία δυσμενών συνθηκών για την αναπαραγωγή τους.
Εσφαλμένες μέθοδοι απεντόμωσης μπορεί να αποδειχθούν αναποτελεσματικές και μπορεί να είναι επιβλαβείς για εσάς και την οικογένειά σας. Επικοινωνήστε με μία πιστοποιημένη εταιρεία απεντομώσεων με εμπειρία στην καταπολέμηση των παρασίτων, όπως εμάς στην ASPEN, για την αποτελεσματική και ασφαλή καταπολέμηση του προβλήματος.

Καλέστε μας στο 2310 476037

Recent Posts
Καλέστε μας 2310476037

Έχουμε τις απαντήσεις....!

eidikes5eidikes2