ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Κουνούπια καταπολέμηση

Η καταπολέμηση των κουνουπιών είναι απαραίτητη για την προστασία της υγείας των ανθρώπων. Τα κουνούπια είναι έντομα Δίπτερα και για να γεννήσουν τα αυγά τους χρειάζεται να τραφούν με αίμα. Η μικρή ποσότητα αίματος που απορροφούν όταν τσιμπούν τον άνθρωπο ή τα ζώα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Όμως το σάλιο που αφήνουν, η μόλυνση στην περιοχή του τσιμπήματος και οι ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά επιβλαβείς.

Σε ασθένειες που σχετίζονται με τσιμπήματα από κουνούπια αποδίδονται κάθε χρόνο πάνω από 750.000 θάνατοι σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ελέγξτε τα λιμνάζοντα νερά στους εξωτερικούς χώρους

Τα θηλυκά κουνούπια έχουν ανάγκη το στάσιμο νερό για να αναπαραχθούν και να γεννήσουν τα αυγά τους. Τα κουνούπια γεννάνε τα αυγά τους σε συμπλέγματα ή μεμονωμένα στην επιφάνεια του νερού. Αφού εκκολαφθούν τα αυγά, τα ανώριμα κουνούπια (προνύμφες) κολυμπούν προς τα κάτω μέσα στο νερό. Σε αυτό το στάδιο του κύκλου της ζωής τους είναι εντελώς υδρόβια. Το νερό που απαιτείται για να γεννήσουν τα αυγά μπορεί να είναι μία λίμνη, ένας νερόλακκος ή ακόμα και ένα πιάτο που έχετε αφήσει στο μπαλκόνι και βάζετε το νερό για το κατοικίδιο σας. Μία προσεκτική επιθεώρηση του χώρου σας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις περιοχές όπου το νερό ευνοεί τον κύκλο ζωής των κουνουπιών. Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να κρατήσει το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι εστία ανάπτυξης κουνουπιών.

eidikes2

Αντιμετώπιση κουνουπιών

Η διαδικασία για την αντιμετώπιση των κουνουπιών ιδιαίτερα τις ζεστές εποχές του χρόνου περιλαμβάνει τον καθαρισμό, την απομάκρυνση λιμναζόντων νερών και εφαρμογή απεντόμωσης κάθε 1 με 2 μήνες. Ακολουθώντας αυτό το σχέδιο αντιμετώπισης θα βοηθηθείτε στο να διατηρήσετε τον αριθμό των κουνουπιών στο ελάχιστο. Θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τους εξωτερικούς σας χώρους χωρίς να ανησυχείτε για τα τσιμπήματα από τα κουνούπια. Ενώ είναι μη ρεαλιστικό να περιμένετε να έχετε 100% έλεγχο όλων των κουνουπιών, μπορείτε να περιμένετε τη μείωση του πληθυσμού τους σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο.

Καλέστε μας στο 2310 476037

Recent Posts
Καλέστε μας 2310476037

Έχουμε τις απαντήσεις....!

eidikes4eidikes9