ΚΟΡΙΟΙ

Οι κοριοί είναι μικρά έντομα, ημιμετάβολα, που τρέφονται με το αίμα μας. Στις αρχές του 1940, είχαν σχεδόν εξαλειφθεί από τον ανεπτυγμένο κόσμο. Τα τελευταία χρόνια με τη ραγδαία ανάπτυξη των συγκοινωνιών οι κοριοί εξαπλώθηκαν και αποτελούν το Νο1 παράσιτο-απειλή σε ξενοδοχεία (business hotels) σε μεγάλα αστικά κέντρα. Οι κοριοί έρχονται συνήθως στο χώρο μας μέσω ταξιδιωτών, καθώς μεταφέρονται κυρίως με τις αποσκευές, τα ρούχα, τα υφάσματα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι κοριοί δεν κάνουν διακρίσεις όσον αφορά την καθαριότητα καθώς μεταφέρονται με τα ρούχα, τις βαλίτσες κλπ και είναι ικανοί να εγκατασταθούν οπουδήποτε. Αν βρούμε κοριούς ή μας τσιμπήσουν κοριοί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον ιδιοκτήτη του χώρου για έλλειψη καθαριότητας. Αντίθετα θα πρέπει να τον ενημερώσουμε διακριτικά για το πρόβλημα και να τον συμβουλέψουμε να καλέσει άμεσα κάποιον ειδικό ώστε να αντιμετωπιστεί η προσβολή πριν λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

eidikes8

Οι κοριοί μπορούν να βρεθούν παντού όπου γίνεται μεταφορά ρούχων και αποσκευών όπως σε σπίτια, νοσοκομεία, στρατώνες, κατασκηνώσεις, ακόμα και στο καλύτερο ξενοδοχείο!

Τσιμπήματα Κοριών

Στους ανθρώπους, στο σημείο του δέρματος όπου ο κοριός έκανε το τσίμπημα εμφανίζεται ένα κόκκινο εξάνθημα. Αυτό προκαλείται από μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σάλιο των κοριών και υπάρχει για να μην πήζει το αίμα και να μπορεί το έντομο να το «ρουφήξει» γρήγορα και εύκολα. Αν έχετε τσιμπήματα στον χώρο σας και δεν είστε σίγουροι από πιο έντομο προέρχονται μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μας για τα τσιμπήματα των εντόμων.

Αν υποπτεύεστε κοριούς στον χώρο σας να ξέρετε ότι:

  • Οι κοριοί γενικά τρέφονται σε εκτεθειμένο δέρμα
  • Οι κοριοί δεν μπορούν να τσιμπήσουν δέρμα που είναι καλυμμένο με ρούχα
  • Οι κοριοί τσιμπάνε μόνο την νύχτα
  • Τσιμπήματα από κοριούς την ημέρα γίνονται μόνο αν έχουν να τραφούν για μεγάλη χρονική περίοδο
  • Οι κοριοί τσιμπάνε πολλές φορές δημιουργώντας μία νοητή γραμμή από εξανθήματα (γάζωμα με αποστάσεις 1-3 cm)
  • Οι κοριοί μπορούν να ζήσουν χωρίς να τραφούν από 6 έως 18 μήνες.

Καλέστε μας στο 2310 476037

Recent Posts
Καλέστε μας 2310476037

Έχουμε τις απαντήσεις....!

eidikes3eidikes77